PowerPara larınızı kullanmayı unutmayın. 31.12.2022 23:59 tarihinde sıfırlanacaktır.
BİZİ TAKİP EDİN :    
Aynı Gün Kargo İçin Kalan Süre :

Ramazan Ayında Sporcu Beslenmesi

 
Beslenme planlamaları spora, periyodik antrenmana, yarışma takvimine ve bireye özgüdür. Fakat beslenme planlarının birçoğu egzersiz öncesi ve sırasında karbonhidrat ve sıvı tüketimini, egzersiz seansı tamamlandıktan hemen sonra ise protein, karbonhidrat ve sıvı tüketimini teşvik etmektedirler. Genel beslenme ihtiyacını karşılayamama veya bir egzersizde özel beslenme desteğini sağlayamama büyük olasılıkla akut performansı bozacak ve egzersiz veya toparlanmanın etkinliğini azaltacaktır.
 
Ramazan ayında oruç tutan sporcular yada düzenli antrenman yapan bireyler performans, adaptasyon ve iyileşmeyi teşvik etmek için gerekli besinleri sağlayacak gıda ve takviye gıdaları, içecekleri tüketmek için geceyi fırsat olarak değerlendirmelilerdir. 
 
Egzersiz öncesinde, anında veya sonrasında bu besinlerin en azından bir kısmını tüketebilmenin faydalarından dolayı, egzersiz programı mümkün olduğunca günün başlangıcına veya sonuna yada beslenmenin sağlanabildiği akşam saatlerine kaydırılabilir. 
 
Vücutta su açıklarının oluşmaması, bilişsel ve fiziksel performansın bozulmaması için iftar ve sahurlarda gün içinde vücudunuza yetecek vücudunuzu toparlamaya sağlayacak su miktarını almanız önemlidir. 
 
Ramazan ayında iki öğün yemek önemlidir. İlk öğün iftar, miktar ve kalite olarak karbonhidrat ve protein oranları açısından sporcunun ihtiyacına göre uyarlanmalıdır. Son öğün sahur, mümkün olduğunca sabaha yakın yenmelidir ve içerik olarak sporcuyu o günün hedeflerine hazır hale getirmelidir. Beslenme ile alınamayan protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral eksikliklerini giderebilmek ve vücut dengesinin bozulmaması açısından takviye gıdalar/sporcu gıdaları mutlaka uygun dozlarda diyete dahil edilmelidir. Takviye gıdalar oldukça besleyici ve sindirimi kolay gıdalardır.
 
Vücut geliştirme antrenmanlarında kasların iyileşmesi için protein gereklidir ve iftar öğünü protein açısından zengin olmalıdır. 
 
Özellikle bir müsabaka veya antrenmandan sonra enerji depolarınızı yenilemeniz ve metabolizmayı desteklemeniz ve ertesi güne hazır uyanmanız gerekiyorsa sahur karbonhidrat bakımından zengin olmalıdır.  
 
13 Nisan 2021
 
 
BESLENME İLGİLİ YAZILAR
 
 
   FACEBOOK YORUMLARI
 
 
  
Power Protein © 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
İnternet sitemizde satışa sunulan ürünler sporcu gıdası ve gıda takviyesi kategorilerinde ürünlerdir, kesinlikle beşeri tıbbi ürün veya ilaç değildir. Reçete ile satılmazlar, doktor onayı gerektirmezler. Şirketimiz ilaç satışı yapmamaktadır, bu yüzden satılan ürünlerin çeşitli hastalıkları önleyici ya da tedavi edici özellikleri yoktur. Ürünler sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeninin yerine geçmez. Amacımız tüketiciye en doğru bilgiyi sunabilmek olup, yer verilen içerik sadece bilgilendirme amaçlı olup, ürünlerin kullanımına yönelik hiçbir taahhüt veya tavsiye yerine geçmez. Sitemizde satılan ürünler ile ilişkili olarak kullanılan tüm logo, marka ve diğer patentli haklar ilgili hak sahiplerine aittir. Yanlış anlaşılan veya yanıltıcı bulunan ibareler bulunması durumunda lütfen sitemize bildirimde bulununuz. Tüm ürünlerimiz %100 orjinal olup T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylıdır.