PowerPara larınızı kullanmayı unutmayın. 31.12.2022 23:59 tarihinde sıfırlanacaktır.
BİZİ TAKİP EDİN :    
Aynı Gün Kargo İçin Kalan Süre :

Şeker Hastalığında Supplement Kullanımı

Diyabet, kan şekeri yüksek düzeyde olduğu zaman başka bir açıklama ile pankreasın yeterli olacak şekilde insülin üretememesi ya da üretmiş olduğu insülinin etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda gelişen bir hastalıktır.
 
Şeker hastalığının tip 1 ve tip 2 olmak üzere belirgin iki tipi vardır. Tip 1 şeker hastalığı insülinin pankreasta hiç üretilmediği veya çok az üretildiği tiptir. Tip 2 şeker hastalığında ise vücut insülin üretir fakat hücreler insüline direnç göstermektedir. Bu sebeple zaman içinde üretilen insülin miktarı da yetersiz kalır ve yemeklerden sonra kandaki şeker hücrelere giderek enerjiye dönüşemez ve kan şekeri düzeyi yükselir.
 
Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite diyabet (şeker hastalığı) tedavisinin bir parçasıdır. İngiltere’deki Newcastle Üniversitesi’nin gerçekleştirmiş olduğu bir araştırma, vücut geliştirme sporuyla uğraşanların sık sık kullandığı protein tozlarının, kahvaltıdan önce tüketilmesi halinde tip 2 diyabet hastalığına karşı etkili olduğunu ortaya koymaktadır.
 
Peynir altı suyu vücutta iştahı baskılayan hormonları serbest bırakır. Peynir altı suyu kullanılarak imal edilen protein tozları, kan şekeri değerlerini düzenleyip kontrol altına almaktadır. Yemek öncesi protein tozu tüketilmesi ise daha fazla doygunluk hissi vermektedir ki buda aşırı beslenmeden kaçınması gereken diyabet hastaları için olumlu bir durumdur. Yemeklerden ve özellikle kahvaltıdan önce protein tozu kullanılmasının kandaki yüksek glikoz değerlerinin önüne geçtiği bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.
 
ALA (Alfa-lipoikasit): Diyabette oluşan serbest radikal hasarından kaynaklanan ağrıyı azaltmaya yardımcıdır.
 
GLA (Gama-lipoik-asit): Zarar görmüş sinirlerin işlevini iyileştirmektedir.
 
Biyotin: Diyabet hastalarındaki konsantrasyon düşüklüğü ve glikoz seviyeleri üzerinde etkilidir.
 
L-Carnitin: Şeker hastalarında iyi tepki vermektedir ve kan dolaşımında yüksek düzeyde olan yağı (kolestrol ve trigliserit) hızla düşürür. Vücuttaki yağ asitlerini yıkmaya yardımcı olur ve diyabetik ketoasidozun (idrarda aşırı miktarda keton görülmesi) önlenmesine yararlı olmaktadır.
 
Görüldüğü üzere spor ve supplement takviyesi şeker hastası olanlar için zararlı değil aksine faydası kanıtlanmış faktörlerdir. Gerekli testlerinizi yaptırıp doktor kontrolünde kalarak spor yapıp supplement takviyesi kullanabilirsiniz.
 
Mutlu, sağlıklı, spor dolu günler diliyoruz smiley.
 
Biyokimyager H.K.
20 Haziran 2020
 
 
SAĞLIK İLGİLİ YAZILAR
 
 
   FACEBOOK YORUMLARI
 
 
  
Power Protein © 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
İnternet sitemizde satışa sunulan ürünler sporcu gıdası ve gıda takviyesi kategorilerinde ürünlerdir, kesinlikle beşeri tıbbi ürün veya ilaç değildir. Reçete ile satılmazlar, doktor onayı gerektirmezler. Şirketimiz ilaç satışı yapmamaktadır, bu yüzden satılan ürünlerin çeşitli hastalıkları önleyici ya da tedavi edici özellikleri yoktur. Ürünler sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeninin yerine geçmez. Amacımız tüketiciye en doğru bilgiyi sunabilmek olup, yer verilen içerik sadece bilgilendirme amaçlı olup, ürünlerin kullanımına yönelik hiçbir taahhüt veya tavsiye yerine geçmez. Sitemizde satılan ürünler ile ilişkili olarak kullanılan tüm logo, marka ve diğer patentli haklar ilgili hak sahiplerine aittir. Yanlış anlaşılan veya yanıltıcı bulunan ibareler bulunması durumunda lütfen sitemize bildirimde bulununuz. Tüm ürünlerimiz %100 orjinal olup T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylıdır.