PowerPara larınızı kullanmayı unutmayın. 31.12.2022 23:59 tarihinde sıfırlanacaktır.
BİZİ TAKİP EDİN :    
Aynı Gün Kargo İçin Kalan Süre :

BCAA ve Kullanımının Önemi

   BCAA (Branched Chain Amino Acid)’ler dallanmış amino asitler zinciridir ve esansiyel yani vücut tarafından üretilmeyen dışarıdan diyet ile alınması gereken üç aminoasitten oluşmaktadır. Bunlar İzolösin, Lösin ve Valindir
 
BCAA’nın önemi,

   BCAA‘yı mevcut olan diğer amino asit çeşitlerinden ayıran karaciğerde değişim veya sentez işlemi görmeden kaslar tarafından direk emilmesidir. Bu sayede kaslar çok hızlı bir şekilde beslenmiş olurlar.

   İzolösin: Dayanıklılığı artırır ve kas dokusunu iyileştirmeye yardımcı olur.

   Lösin: Kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesinde yardımcı olarak, hem kas hem kemik dokularının büyümesini ve iyileşmesini, hem de büyüme hormonu üretimini teşvik eder.

   Valin: Kasların parçalanmasının önlenmesine ve bağışıklık sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.

   Vücudumuzda proteinlerin yapımı için aminoasitler kullanılmaktadır. BCAA içeren takviyeler, kas büyümesini ve performansını artırmak, egzersiz yorgunluğunu azaltmak, yağsız kütlenin iyileştirilmesi ve vücut yağ oranının ve kas hasarının azaltılması için önemli bir yardımcıdır. 
 
BCAA’ların önemi bilimsel araştırmalar ile de tasdiklenmiştir;
 
   -Yapılan çalışmada BCAA alan katılımcılarda kan serotonin düzeylerinin düşük olduğu bulunmuştur. Serotonin, egzersiz yorgunluğuna sebep olan önemli bir beyin kimyasalıdır.
 
   -Yine bilimsel bir çalışmada BCAA takviyesi enerji metabolizmasını iyileştirmiş ve kreatin kinaz ve laktat dehidrojenaz gibi kas hasarını gösteren maddelerin seviyelerini düşürmüştür.

   -2017'de bir başka çalışma ise BCAA takviyesinin karaciğer sirozu olan insanlar arasında düşük kas gücünü artırdığını göstermiştir.

   Hem BCAA’ları içeren besinler ile beslenmenin, hem de beslenmenin yetersiz kaldığı durumlarda gıda takviyesi olarak BCAA kullanımının önemi göz ardı edilmemelidir. Diğer takviyelerde de olduğu gibi tavsiye edilen tüketim dozunu aşmayınız!

Mutlu, sağlıklı ve spor dolu günler diliyoruz 😊.
 
Biyokimyager H.K.
02 Aralık 2019
 
 
SUPPLEMENT İLGİLİ YAZILAR
 
 
   FACEBOOK YORUMLARI
 
 
  
Power Protein © 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
İnternet sitemizde satışa sunulan ürünler sporcu gıdası ve gıda takviyesi kategorilerinde ürünlerdir, kesinlikle beşeri tıbbi ürün veya ilaç değildir. Reçete ile satılmazlar, doktor onayı gerektirmezler. Şirketimiz ilaç satışı yapmamaktadır, bu yüzden satılan ürünlerin çeşitli hastalıkları önleyici ya da tedavi edici özellikleri yoktur. Ürünler sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeninin yerine geçmez. Amacımız tüketiciye en doğru bilgiyi sunabilmek olup, yer verilen içerik sadece bilgilendirme amaçlı olup, ürünlerin kullanımına yönelik hiçbir taahhüt veya tavsiye yerine geçmez. Sitemizde satılan ürünler ile ilişkili olarak kullanılan tüm logo, marka ve diğer patentli haklar ilgili hak sahiplerine aittir. Yanlış anlaşılan veya yanıltıcı bulunan ibareler bulunması durumunda lütfen sitemize bildirimde bulununuz. Tüm ürünlerimiz %100 orjinal olup T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylıdır.