PowerPara larınızı kullanmayı unutmayın. 31.12.2022 23:59 tarihinde sıfırlanacaktır.
BİZİ TAKİP EDİN :    
Aynı Gün Kargo İçin Kalan Süre :

Glutamin ve Güçlü Bağışıklık

 

Glutamin kanda ve diğer vücut sıvılarında doğal olarak ve en bol miktarda bulunan serbest aminoasittir. Kaslarda da en yaygın bulunan amino asittir- iskelet kasının %61'inden fazlası Glutamin'dir. %19 azottan oluşur ve azotun kas hücrelerinize primer yani birincil taşıyıcısıdır. 

Glutamin ürünü, glutamin üreten bir bakterinin kullanıldığı fermantasyon sonucu üretilmektedir. İki farklı formda bulunmaktadır: L-glutamin ve D-glutamin. Daha önce de bahsettiğimiz gibi gıdalarda ve takviyelerde bulunan form L- formudur. 

Beslenmeyi iyileştirmek ve insanların birçok hastalık ve hastalığın tedavisi sonrasında oluşan komplikasyonlarından kurtulmasına yardımcı olmak amacıyla kullanılmaktadır. 

Glutamin, özellikle stres zamanlarında, bağırsak fonksiyonuna, bağışıklık sistemine ve vücuttaki diğer önemli işlemlere yardımcı olmaktadır. 

Vücuttaki birçok farklı hücreye "yakıt" (azot ve karbon) sağlanması da önemli işlevi vardır. Ameliyattan veya travmatik yaralanmadan sonra, yaraları onarmak ve hayati organları çalışır durumda tutmak için azot gereklidir. Bu azotun yaklaşık üçte biri glutaminden gelir. 

Glutamin, diğer amino asitler ve glukoz (şeker) gibi vücuttaki diğer kimyasalları yapmak için gerekli bir aminoasittir 

Vücuttaki protein depolarını korumaya yardımcıdır. 

Egzersiz sırasında ve sonrasında yorgunluğu veya kas ağrısını azaltabilirler. 

Vücut kasların yapabileceğinden daha fazla glutamin kullanıyorsa (yani stres zamanlarında), kas kaybı olabilir bu durumda dikkat edilmelidir. 

Yoğun antrenman sırasında, vücutta Glutamin seviyeleri büyük ölçüde azalır, bu da dayanıklılığı ve iyileşmeyi azaltır. Glutamin seviyelerinin normale dönmesi 6 gün kadar sürebilir ve Glutamin protein sentezinde kilit bir rol oynar bu yüzden yoğun antrenmanlarda glutamin takviyesi almak önemlidir. 

Yapılan çalışmalar, L-Glutamin takviyesinin anti-katabolizma etkisi ile kas parçalanmasını en aza indirebileceğini ve protein metabolizmasını iyileştirebileceğini göstermiştir. 

Optimum performans için vücudun her bir bölümüne glutamin gereklidir. 

Spor ile uğraşanlar özellikle vücut geliştiriciler hastalıklara karşı daha hassastırlar, glutamin takviyesi de bağışıklık sistemi için son derece önemlidir.  

Pek çok protein takviyesi bir miktar L-Glutamin içermektedir. L-Glutaminin dozuna dikkat etmeniz için aldığınız takviyelerin etiketlerini okumanız önemlidir. 

L-Glutamin tozu almanın en iyi zamanı sabah, egzersiz yaptıktan sonra ve yatmadan öncedir. 

Çalışmalar Glutamin’in olumsuz yan etkisinin olmadığını tespit etmiştir. Yine de midenizin rahatsız olmaması açısından aldığınız dozlara önem gösterin.

Mutlu, sağlıklı, spor dolu günler diliyoruz.

 

Biyokimyager H.K.  

30 Aralık 2019
 
 
SUPPLEMENT İLGİLİ YAZILAR
 
 
   FACEBOOK YORUMLARI
 
 
  
Power Protein © 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
İnternet sitemizde satışa sunulan ürünler sporcu gıdası ve gıda takviyesi kategorilerinde ürünlerdir, kesinlikle beşeri tıbbi ürün veya ilaç değildir. Reçete ile satılmazlar, doktor onayı gerektirmezler. Şirketimiz ilaç satışı yapmamaktadır, bu yüzden satılan ürünlerin çeşitli hastalıkları önleyici ya da tedavi edici özellikleri yoktur. Ürünler sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeninin yerine geçmez. Amacımız tüketiciye en doğru bilgiyi sunabilmek olup, yer verilen içerik sadece bilgilendirme amaçlı olup, ürünlerin kullanımına yönelik hiçbir taahhüt veya tavsiye yerine geçmez. Sitemizde satılan ürünler ile ilişkili olarak kullanılan tüm logo, marka ve diğer patentli haklar ilgili hak sahiplerine aittir. Yanlış anlaşılan veya yanıltıcı bulunan ibareler bulunması durumunda lütfen sitemize bildirimde bulununuz. Tüm ürünlerimiz %100 orjinal olup T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylıdır.